Fitness

På fitness er det i høj grad er selve udøvelsen, der er i centrum – frem for konkurrenceelementet.

Vi beskæftiger os hovedsagligt med individuelle idrætsgrene, der samtidigt rummer et væsentligt socialt element. Du kan på vores 6 forskellige akademiforløb komme til at arbejde med forskellige idrætsgrene indenfor bl.a. fitness, dans, gymnastik og vandsport.

Undervisningen vil være en kombination af både fysiske aktiviteter og relevant teori omkring kroppen samt forståelser af sundhed og kost.

Den fysiske aktivitet vil være af varierende intensitet fra gang til gang alt efter hvilken idrætsgren vi arbejder med, vi vil forsøge at have stor variation i faget.

Vi påtænker, at eleverne i perioder selv er med til at stå for undervisningen.

Indholdsområderne har vi overordnet set valgt at inddele i 3 kategorier:

Fitness – med særligt fokus på træning og sundhed.

Moves – med særligt fokus på bevægelse og passion.

Balance – med særligt fokus på koordination og balanceevne.

Fitness:

Træning og sundhed…

Indenfor fitness beskæftiger vi os bl.a. med spinning, step, løb, grit, aquafitness, fitnessboksning, bodycombat, crossfit og yoga kombineret med undervisning indenfor fysiologi, anatomi, kost og sundhed.

I samarbejde med Fitness Syd i Sønderborg tilbyder vi ligeledes muligheden for at tage et mini-kursusbevis som fitnessinstruktør.

Moves:

Bevægelse og passion…

Indenfor moves beskæftiger vi os bl.a. med hiphop, house, zumba, salsa og rytmisk gymnastik.

Undervisningen vil både blive varetaget af egne lærere, men også af professionelle instruktører udefra, der enten besøger os, eller som vi tager ud at besøger, hvilket er gældende for de fleste af vores aktiviteter i løbet af året.

Balance:

Koordination og balance…

Vi afprøver en lang række forskellige idrætsgrene, hvor det primært er din evne til at koordinere bevægelser og bruge din balanceevne, som vil blive udfordret. Det sker f.eks. i relation til kajak, klatring, rulleskøjter og skøjteløb.

Mange af disse aktiviteter foregår som ekskursioner i både ind- og udland.

God fornøjelse!