Samværsregler

En af efterskoleformens helt store styrker er helt klart de mange gode oplevelser, fællesskabet og sammenholdet. På Nordborg Slots Efterskole gør vi vort bedste for at sammensætte et skoleår, som giver de mest optimale forhold til netop at få mange spændende oplevelser og skabe et stærkt sammenhold – det er dog ikke noget vi kan klare helt alene, hertil behøver vi nemlig også din hjælp!

Et ophold på en efterskole er ikke altid en dans på roser. Ligesom alle andre perioder af livet, er det naturligvis fyldt med både op og nedture. I svære perioder, er det derfor rart at have god opbakning både fra venner og lærere – og det er netop her sammenholdet og fællesskabet skal stå sin prøve. Der ER sjovt at gå på efterskole, men det er også en stor udfordring, at skulle undvære familien og vennerne derhjemme.

Det kræver også meget af den enkelte, at skulle indordne sig i forhold til over 150 andre mennesker, som man bor og lever med på godt og ondt. Derfor er det vigtigt at have en hverdag, hvor der både er plads til at være sammen, men også muligheden for at kunne gå lidt for sig selv, når der er brug for det.

På Nordborg Slots Efterskole dannes eleverne i samarbejdets kunst. For at alle kan føle sig trygge, har vi opstillet nogle regler, som skal følges af alle. Derfor indgår vi en samarbejdsaftale med hver enkelt elev om at bære sin del af ansvaret for fællesskabet.

Når mere end 100 unge er sammen, er det vigtigt at opstille nogle regler. Det er ikke regler for reglernes skyld – men det er regler, som sikrer, at alle kan føle sig trygge og få det ud af opholdet, som de forventer. Reglerne er klare og kan ikke diskuteres. Du skal derfor være enig i reglerne, inden du bestemmer dig for at komme her:

 • Brug eller besiddelse af øl, spiritus, hash eller andre euforiserende stoffer er ikke tilladt.
 • Tyveri under enhver form accepteres ikke.
 • Mobning og voldelig eller truende adfærd tolereres ikke.
 • Du skal overholde skolens rygepolitik.

Samarbejde bygger ikke bare på regler. Det følgende kalder vi derfor ikke regler, men en samarbejdsaftale, som vi forventer, du overholder.

Aftalen går ud på, at du:

 • møder til tiden.
 • deltager aktivt og konstruktivt i skolens undervisnings- og samværsaktiviteter.
  hjælper til med praktiske gøremål – rengøring, madlavning mv.
 • laver dine lektier.
 • er en omgængelig og god kammerat.
 • viser respekt for alle skolens elever og medarbejdere.
 • passer godt på de fysiske rammer.

Gentagne brud på samarbejdsaftalen eller overtrædelse af reglerne kan medføre bortvisning.