Selvom der ikke er to ens, prøver vi at vise dig …

En uge på slottet

Søndag

Det kan godt virke vildt underligt at starte ugen med søndag, men vent nu lidt, lad os forklare…

Der er to muligheder for dig om søndagen. Enten er du hjemme i dit private hjem med familien eller hjemme på skolen med din anden familie 😉

Er du hjemme i privaten, går noget af tiden måske med af få ladet batterierne op, pakket nogle ting man gerne vil have med retur på slottet og skrevet til alle vennerne om de er klar til at komme tilbage eller se dig igen.

Er du på slottet i weekenden summer slottet af aktivitet, du hænger ud, spiller hockey i hallen eller slapper af nede ved søbredden.

Fælles for det hele er at kl. 22 rammer gensynsglæden hele slottet. Weekendholdet genforenes med dem som tog hjem, alle er glade og klar til endnu en uge!

Mandag

Krop og hoved er måske stadig liiidt i weekend-mode, men dagen starter med et godt solidt “godmorgen” fra en morgenvagt. Gardinet trækkes fra, morgenluften får lov at fylde værelset – du er klar til ugen der kommer!

Mandage på slottet indeholder ofte en “klassens time” hvor vi lige får startet ugen godt op og får vendt den forgangne uge samt hvad der skal ske i den kommende.

Man forstår ikke hvorfor Garfield hader mandage, her på slottet syntes vi nu egentlig at de er fede nok…

tirsdag

Vi er hele to dage inde i ugen og sikke en af slagsen.

Det er ikke for sjovt at vi i vores køkken har noget vi kalder for “dessert-tirsdag” – navnet giver vel egentlig nok sig selv for tirsdage er nemlig de dage hvor vi oftest får vores ugentlige dessert. Desserten serveres først når ens spisebord er ryddet og klar, sjovt nok er det den dag på ugen hvor dette sker absolut hurtigst…

Tirsdag er også den dag hvor det pædagogiske personale mødes til deres ugentlige møde – derfor har du som elev lige en lidt længere pause efter middagsmaden, det er da ikke så ringe endda?

Science Efterskolen - tech

Onsdag

Dagen er kommet – vi er midt på ugen – vi rammer vores akademidag.

Det er den dag på ugen hvor det med størst sikkerhed kan siges at alt kan ske. Et hold kan have en tur ud af huset, så de er stået ekstra tidligt op for at smøre madpakker. Der er et hold som er ved at gøre klar til robinsondyst så de er ved at iføre sig krigsmaling. Vi har elever, som er ved at lære at trække DNA ud så vi har hvide kitler rendende på slottet. Akademidagen er dagen hvor du som elev følger dit valgte akademiforløb hele dagen og der er med sikkerhed ikke to dage som er ens her.

Science Efterskolen -økonomi

Torsdag

Dagen starter som så mange andre – kroppen for lov at strække sig, sindet får lov at vågne – du møder igen morgenvagten og får måske endda en high-five? men der er noget anderledes… Dit værelse har en lidt underlig lugt. Er det måske det beskidte tøj i hjørnet? Dine sko? eller måske skraldespanden som er ved at … vågne?

Frygt ikke! For det er jo torsdag – det er i dag vi gør hovedrent! Efter middagsmaden kommer alle elever i sving! Alle kroge, hylder, gulve, toiletter og græsplæner på slotsøen får en omgang. Du bliver som elev på slottet rigtig god til at gøre rent, for torsdagens eventyr gentager vi jo selvfølgelig hver torsdag!

Når dagen er omme kan du atter dufte sæbe, rent gulv og måske endda en tom vasketøjskurv på værelset, er det ikke lækkert?

Fredag

Så for den! Er ugen allerede ved at være forbi? Ja tiden flyver da når man har det sjovt så hvorfor skulle den her uge ikke også være omme før den startede?

Skemaet om fredagen ser en lille smule anderledes ud end de andre dage. Dagens undervisning sluttes af med et stort fællesmøde hvor alle elever og lærere siger god weekend til hinanden, det kan være med fællessang, en god historie eller bare en sjov lej!

Der iles på værelset for at pakke de sidste ting så man kan nå bussen, der kører en tilbage til virkeligheden.

Vi har busser der kører til Fynshav, Sønderborg Lufthavne, Sønderborg Station og Rødekro Station.

Du giver din roomie/kæreste/bedste ven/Slotshunden Saga en kæmpe krammer og drager på weekend.

eller …

Du bliver på slottet i weekenden sammen med mange andre elever. Vi holder weekendmøde kl. 15 og så er vi ellers klar til weekendhygge!

Lørdag

Du kan enten … Være på slottet eller være derhjemme…

Det fede ved Scienceefterskolen Nordborg Slot er at vi ofte ser mange elever, der bliver på slottet i weekenden, så der er masser af liv og aktivitet i weekenden.¨

Lørdag går på slottet med forskellige aktiviteter som enten er elev- og/eller lærerarrangerede. Nogle gange kører vi også et helt tema igennem weekenden. Det kan være bryllup, omvendt weekend, Grand Prix, Super Bowl, Olympics med benspænd for bare at nævne få.

Er du hjemme er det ofte en god mulighed for at få set vennerne derhjemme, måske introduceret din kæreste eller blive introduceret til svigerfamilien (held og lykke). Uanset hvor du er, ved du så hvad? I morgen er det søndag, så genforeningen med slottet er jo lige om hjørnet og så starter der en ny fed uge med masser af eventyr!

Lidt praktisk info…

Science Efterskolen Elever

Bliv en af os

Book et besøg og se om efterskolen er noget for dig! Det er vi helt sikre på den er! 😉

Viggonet

VIGGONET

Efterskolens intranet hedder ViGGO. Her kan både forældre og elever logge ind, se skema, beskeder, årskalender, sygdom og meget mere.

Science efterskolen - efterskolernes dag

Mød medarbejderne

Se alle de fantastiske mennesker, der hver dag gør sit ypperste for at give dig det bedste år i dit liv!

PRISER OG ØKONOMI

Det er ikke helt gratis at gå på efterskole, men vi er overbeviste om at det er alle pengene værd! Her kan du læse lidt mere om økonomien for et efterskoleophold

KIG FORBI I VIRKELIGHEDEN

KOM PÅ BESØG

Ja, det er jo lidt federe i virkeligheden. Så derfor vil vi hellere invitere dig til at kigge forbi. Vi er klar til en rundvisning og du kan få en snak med både lærere og elever. Har vi kemi sammen?

SCIENCEEFTERSKOLEN
NORDBORG SLOT
Slotsgrunden 1
DK-6430 Nordborg

Kontakt
+45 74 45 15 28
info@scienceefterskolen.dk

#videnskaberos